Sidenavigasjon : Hjem/Gjestebok 
Gjestebok

 
 Her legger vi inn kommentarer og hilsener, som også kan være nyttig for andre:
 
 

Hei Steffen

Ville bare skrive noen ord om ferieoppholdet vårt i Pereybere,og noen bilder..

Kan bare ikke beskrives hvor bra ferie vi har hatt, alt har gått smertefritt fra vi dro til vi kom hjem. Flyturen ned sov begge barna hele turen og vi kom ned til strålende vær og til en taxi som hentet oss.

Utrolig sjarmerende landsby Pereybere, blitt kjent med en masse mennesker og blitt godt kjent på øya. Leide bil en uke og dro på mange av øyas fasiliteter,bl.annet Isle Le ceuf, Le Vanille park, Hotel Sandrani hvor vi var en hel dag, Waterpark, Flat Island med trimaran, Pablemosse parken, Goodland shopping, floreal shopping, grand bay shopping, og jeg endte opp med 53 nye topper og en masse annet "stach" he he...

Vi ble så overrasket over hvor billig alt var, nydelig mat alle steder og fant selvfølgelig den beste av de beste siste dagen...Tailand cusine over supermarkedet i Pereybere, snakk om nydelig mat.

Elsket å være på stranden i Pereybere også.

Ferien har vært fullkommen på alle måter

Mvh Marthe Lunde m fam

 
 
 
Hei
 
Vi er en familie på 6 som nett er kommet hjem fra et fantastisk opphold på Mauritius, der vi bodde i Pereybereview nr 9. Vi har 4 barn i alderen 7 til snart 15 år.
 
Kan anbefale stedet på det varmeste.
Flyturen ned var lang, men verdt det. Har storkost oss i litt over 2 uker.
 
Vi har vært på tur til Vanilla Park. En fantastisk flott dyrepark (krokodiller)  som bør besøkes. Har og vært på tur til Flat Island og Delfin safari I Tamarin.Delfin safarien var høydepunktet for ungene. De turene fikk vi en veldig hyggelig mann som heter Patrice til å ordne for oss. Patrice driver en liten glassbunnbåt på stranda i Pereybere, like nedenfor bungalowen. Han kan vi anbefale på det varmeste. 100% ærlig og alltid hyggelig og blid.( ikke alle var det). Han ordnet det meste for oss, som frisør timer og Parasailing. Han tok oss også med ut i glassbunnsbåten sin så vi fikk snorkle ute på revet.
 
Ellers var det veldig god og billig mat  der nede.Har spist alt fra mat på restaurant til kebab på stranden (kan anbefales), softis og diverse uten å bli dårlig i magen noen av oss. Var på samme sted 13 kvelder( Kina restaurant i Pereybere) og fikk oss middag.
Markedet var og en opplevelse. Ikke lett å prute for bleke nordmenn, men det kom seg i takt med brunfargen.Vi leide også taxi  (300kr)  en hel dag og ble kjørt fra butikk til butikk. 
 
Det var og veldig deilig å ikke høre skandinavisk over alt på stranden. Gjorde ferien litt mer eksotisk.
 
Har hatt en fantastisk ferie som vi aldri kommer til å glemme verken store eller små.
 Reiser gjerne til Mauritius engang til.
 
Familien Sortland
 
02.11.2007
Patrice og assistenten hans
 
 

Hei!

Vi vil bare takke for en 100% vellykket ferie på alle måter. Vi er sikker på at dit vil vi tilbake.

Jeg er så utrolig imponert over gjestfriheten til til de som bodde på Mauritius. Positive, nysgjerrige og ikke minst alltid glade mennesker. Der tror jeg vi nordmenn har masse å lære.

Høydepunktet var søndagene, og vi var så heldige å ha hele 3 søndager der nede. Da hadde alle fri og det var full fest på stranda.

De fastboende hadde med seg trommer, gitarer, rom og ris-kokerene sine og lagde liv og røre der helt til solnedgang kl 18.30.

Imponerende var det også om ettermiddagene når stranda ble brukt til alt fra husmor yoga til svømmeopplæring for skolebarn.


Vi forelsket oss i den strand restauranten som lå midt på stranda (litt under trærne). Her spiste vi middag og lunsj veldig mye av tiden.

Jentene våres favoritt var nuddel suppe og de ble privat hundepasser for en valp de hadde på restauranten...:)


Vi har vært på alle de utflukter som fantes men det var en syklon på Mauritius så båtturene ble ganske heftige.  Men vi har bestemt oss for å spare, slik at vi kan reise tilbake en gang og ta disse båtturene på ny uten bølger.


Snorkling ble det masse av og vi har sett fargerike fisk, skillpadde, hai, delfiner og toppet det hele med at vi så en hval på 10- 12 meter rett utenfor korallrevet på den lokale stranda.

Dette var før åtte på morgenen når vi var ute på løpetur, da en av de som jobbet på stranda stoppet oss og viste oss den svære hvalen. Utrolig fasinerende.


Jeg har sikkert masse mer og fortelle, men du har jo også vært der, så du vet hva jeg prater om.


Du må hilse Fareed, huseieren i nr 8, og si Tusen takk(!!) og vi har ikke noe å utsette på noen ting. Jeg håper han vil ha oss tilbake for det ønsker vi virkelig.


Med vennlig hilsen

Camilla Stenberg Rimestad

01.09.2009
 
 
 

Hei igjen! Her følger noen ord om hvordan vi opplevde å være på Mauritius:

 

Reise og ankomst:

Vireiste med SAS og Air Mauritius via London og med Magnus på 9 mnd fungerte det helt perfekt. Stoppet i London var ikke mer enn at vi rakk å ta en pause og få oss litt og spise. Videre fløy vi med Air Mauritius, direkte til Mauritius. Dette gikk strålende. Vi hadde sørget for nattfly og bassinet (liten barneseng som henger på veggen inne i flyet. OBS, bør bestilles så tidlig som mulig) til Magnus. Vel fremme gikk vi mot utgangen på flyplassen der vi fant sjåføren vår. De kjørte oss trygt (folk på Mauritius kjører ganske pent ) til Pereybere og fikk oss på plass i leiligheten.

 

Leiligheten og Pereybere:

Leiligheten i Pereybere View var stor og fin og ligger veldig sentralt plassert, bare få minutters gange fra stranda. Eieren av vår leilighet, Fareed, var en særdeles hyggelig fyr. Han gjorde sitt ytterste for å gi oss den beste opplevelsen av Mauritius, og kunne gi mange gode råd. Han ordnet også med transport for oss de dagene vi trengte det.

 

Stranda er superfin. Ikke stor, men skikkelig strøken. Det var aldri fullt der i løpet av våre to uker, selv ikke i helgene da lokalbefolkningen hadde fri og skulle bade. Du kan leie solstoler og parasoll av en ung fyr som går rundt (ca. 120 kroner for to stoler + en parasoll). I tillegg går det en kar som heter Johnny rundt og tilbyr mat. Han serverte oss østers en dag og grillet fisk en annen. En kveld møtte vi ham på stranda og hentet noen kjempereker som kona hans hadde laget for oss til middag. Det koster noen kroner å handle med Johnny, men han serverer knallgod mat. I tillegg finnes det mange andre i parken ved stranda som selger alt fra kebab til pannekaker med karri og chili. Alt er supergodt og nesten gratis. En kebab koster deg ti norske kroner og er nok kanskje det dyreste de selger. Ja, og så må man jo sørge for å spise frukt. De selger selvsagt dette på stranda, ferdig skrelt. I tillegg er det et par små frukt- og grøntmarkeder lenger borte i gata. Handle med de hyggelige inderne på høyre side av veien når du går mot Stephen’s Boutik, på den andre siden kostet det mye mer.
 

Pereybere er jo ikke stort, men det tar et par runder opp og ned i hovedgata før du har oppdaget alt som skjer der. Det er plenty av restauranter og alle serverer god mat. Her er det kanskje greit å nevne Sea Lovers/Fat Duck og Wangthai. Disse ligger begge to i enden av hovedgata, like ved Stephen’s Boutik. Sea Lovers kan være vanskelig å se inngangen til, men den er til venstre for Murphy’s pub. Begge restaurantene holder høyt nivå, på kvalitet og presentasjon av maten. Det finnes også mange andre restauranter og det er i grunnen bare å velge. Vi prøvde så og si alle sammen. Om du vil ha lunsj er det et par koselige lunsjrestauranter. Den ene drives av en fransk dame. Hun har peiling på pannekaker. Kjøp en med sitron og sukker. Det er kjempegodt!

 

Når det gjelder dagligvarer, er det kun Stephen’s Boutik i Pereybere. En utrolig morsom butikk som har alt du kan komme på å spørre om. Kassaapparater finnes ikke så de regner alt for hånd. Her får du tak i baguetter og, om du er heldig, croissanter og andre bakevarer. Skal du ha deg franske smørhorn bør du være der tidlig på morgenen, det blir fort tomt. Trenger du å handle større, stikker du bare til Super U i Grand Baie. Det koster deg 30 kroner med taxi hver vei. Eller kjør buss en vei, og taxi hjem (med alle varene). Det gjorde vi. På Super U finnes alt. Her kan du kjøpe alt fra andebryst til cognac og alt i mellom. Utvalget i denne butikken overgår nok lett de fleste norske butikker. Her finnes også bleier og barnemat. Vi hadde med noen glass hjemmefra i tilfelle maten der nede ikke gfalt i smak, men det viste seg at Magnus likte barnematen der nesten bedre enn den han får hjemme (det er litt mer smak i den du får på Super U. Fransk produsent).

 

Pereyberes eneste minibank er rett utenfor porten, og det er veldig praktisk. Du kan også betale med kort i de aller fleste restaurantene.

 

Shopping i Pereybere trenger du ikke tenke på. Dette kan du gjøre i Grand Baie, Port Louis eller Arsenal (brand stores som selger D&G, Replay, Armani, Bvlgari etc). Det finnes også markeder i Quattre Bornes og Goodlands om du likevel er på tur. Vi kjøpte en del kule Abercrombie & Fitch t-skjorter. Kostet rundt en 100-lapp pr. stk. På Sunset Boulevard i Grand Baie finner de en del brand stores, men her er det ganske dyrt.

 

Utflukter:

Det er mange turer å velge mellom på Mauritius. Vi valgte en tur til Casela-parken, Ile aux Cerfs, Gabriel Island og en biltur til sydenden av øya.

 

I Casela finner du en fin park med haugevis av fugler. På toppen finner du en veldig fin restaurant, med en kjempefin utsikt. God og billig mat. Parken kan også by på skilpadder og tigre. I tillegg finner du et eget område der barna kan klappe hjortedyr og mate høns o.l. Men det som kanskje var kulest, var løvene og gepardene. De kan du nemlig også klappe og gå tur med. Det er en opplevelse du husker en stund!

 

Ile aux Cerfs er kanskje et av de fineste stedene jeg har sett. Turen hit inkluderer lunsj og all transport. Vi kjøpte turen av Malyra Tours, som var veldig ryddig og greit. På hovedøya finner du alle fasiliteter. Toaletter, bar, restaurant, souvenirer, vannsportsaktiviteter (ikke snorkle her, det er dyrt og ikke så bra), og selvsagt også verdens fineste strand. Lunsj foregår på en annen liten øy og du får anledning til å være med på en tur med en hurtiggående båt for å se på en foss.

 

Gabriel Island ligger nord for Mauritius og på veien ut passerer katamaranen Gunner’s Point, landemerket som mange kjenner fra postkort etc. Drikke er gratis under hele turen, alt fra vann til juice, øl og drinker. Gutta i båten griller deilig lunsj og disker opp med kaffe og kake. Også denne truen kjøpte vi hos Malyra Tours. De sørget også for transport til Grand Baie. Gabriel Island er en bitteliten øy, og du kan velge å gå i land eller bare ligge og late deg i baugnettet på katamaranen. Innimellom kan du dra på deg dykkermaska og snorkle sammen med hundrevis av ulike fisk. Vannet er selvsagt herlig og man kan ikke si annet enn at dette er en kjempeflott tur som virkelig anbefales.

 

Til slutt dro vi på en biltur. Her så vi mye spennende. Vi besøkte modellbåtfabrikken i Curepipe, den eldgamle vulkanen Trou aux Cerfs, Hindutempelet i Grand Bassin, flere utsiktspunkt (Mauritius har noen høye fjell), Black River Gorge, Chamarel, Flic-en-Flac og sikkert mye mer som jeg ikke husker i farta. Jeg anbefaler å ta en slik tur for alle som ønsker å se mer av øya enn bare strender.

 

Oppsummering:

Å feriere i leid leilighet på Mauritius var en super opplevelse. Ikke bare ble det billigere enn mange alternative feriesteder i verden, men det ble også mye mer spennende enn 14 dager i f.eks Phuket. Alt fungerte prikkfritt med tanke på alt fra kontrakter til logistikk. Vi tar gjerne en tur tilbake til Mauritius i fremtiden!

 

Hilsen Rune og Hege (og lille Magnus)
November 2009
 
 

Johnny tilbyr mat på stranda i Pereybere. Ikke nøl med å takke ja til dette, for bedre strandlunsj har du aldri smakt før. På bilde kommer han med hvitløksgrillet sjøkreps. Ellers bruker han å tilby fersk rå østers. KONGE!
Prinsippet er at du avtaler pris og bestiller (du må gjerne prute litt), og så kommer han med maten på avtalt tidspunkt. Du spiser og så kommer han og siden og henter tallerker, bestikk og betaling. Drikke kan han ordne, eller du stikker bortom Stephens Boutique og kjøper en kald øl der.
 
 
 
Hei,
da er ferien definitivt over og vi er godt plantet i hverdagen igjen!
 
Ville bare si at vi hadde en fantastisk ferie i Pereybere! Flott sted, nydelig strand, god mat, hjelpsomme og hyggelige folk - alt var supert.
 
Et par stykker i reisefølget ble nok litt overrasket med en gang over at standarden var så enkel på leilighetene, men det gikk fort over! Vi fant oss veldig fort til rette når vi hadde fått sovet av oss flyturen og senket skuldrene. Insekter, firfisler og snegler ble vi fort vant til:-)
 
Vi holdt oss for det meste på stranden i Pereybere, men fikk også med oss båtturer til Flat Island og Ile aux Cerfe, snorkletur på revet, tur til krokodilleparken med skilpadderiding og noen turer til Grand Baie. Skulle gjerne dratt litt mer rundt, men det var så fint på stranden i Pereybere at det var deilig for både store og små å holde seg i ro der. Neste gang får vi se litt mer av øya:-)
 
 
 
Mvh
Christine Opland
Pereybereview nr 8, desember 2009
 

 
Noen korte tilbakemeldinger fra vårt tre uker lange opphold i Pereybere/Mauritius i november 2010.
 
Vi koser over minnene fra Mauritius. Veldig behagelig pappaperm i nydelige omgivelser, minnerike opplevelser, behagelig atmosfære og klima i et vennlig land.
 
Må si meg enig at stranda i Pereybere er kjempefin. Veldig familievennlig og forholdsvis god plass på ukedagene. Som et avbrekk i ferien og ikke minst for å se mer av Mauritius valgte vi å bo fire netter på hotel Suger Beach (Flic en Flac). Overdriver ikke når vi sier at stranda der ikke kan måle seg med Pereybere. Sier litt når guttungen på 5 år ikke ville bade i sjøen på enkelte plasser pga koraller, steiner og bølger.
 
Ellers kan jeg ta med at det var lett å finne sjåfør like etter ankomst som gjorde at vi kunne slappe av ekstra etter en lang men behagelig flyreise (nattfly via Paris med Air Mauritius). Ved ankomst Pereybereview ble vi møtt av Fareed som viste oss rundt i leiligheten og det formelle ble ordnet. Han sto til disposisjon under hele oppholdet om det var noe vi trengte. Veldig bra!
 
Leiligheten var helt ok i rolige omgivelser (på hverdager, helga var det gjerne litt mer støy ved bassenget, men rolig etter kl 22 så greit). Minibank og Internetcafe rett utenfor hovedinngangen til Pereybereview var bra. Har
 
Foretrakk restauranten på stranda og Wangthai + take away på en pizza sjappe ved Pereybereview. Lunsj gikk bl.a i baguetter på Pereybere Cafe på stranda eller frukt (helst skrellet ananas) fra lokale frukt/grønnsakshandlere.
 
Generelt opplevde vi det veldig billig å feriere der nede (mat, drikke, klær, transport med buss/taxi - glem å leie bil). Unntak var hoteller og telefon/datautgifter :-).
 
Av utflukter kan nevnes catamaran tur til Gabriel island, La Vanille Crocodille Park (med holding av krokodille og skilpadderidning for de modigste :-)), snorkletur direkte fra Pereybere med alltid hyggelige Patrice i hans glassbunnbåt som nå har fått to nye flytevester til disposisjon :-)
 
Summa summarum alt var tilrettelagt så vi fikk et avslappende opphold i hyggelige omgivelser, varmt og godt stabilt klima, hyggelig prisnivå og  god mat.
 
Hilsen
 
Henrik A, Berit, Jonas og Julia
Pereybereview nr 13, november 2010

 
En stund siden vi kom hjem nå, så det er på tide å takke for et strålende opphold  i Pereybereview! :)

Må skryte litt av Fared, han ordnet opp med en gang det var noen problemer. Vi mistet trykket på vannet, dagen etter var det fikset :)

Bungalowen var grei og ren! Stranda var strålende, og det var også Patrice og Johnny, og  de andre på stranda! :) Skal hilse så mye! :) Det ble flere turer med Patrice og hans glassbunnbåt. Flere nydelige måltider på stranda levert av Johnny :)

Vi besøkte Casela Park og Vanilla Park :) Var på Katamaran-tur til Flat Island :) Strålende! :) Vi var også i Chamarel.

Gjemte igjen noen utflukter til  neste gang! Ja det blir flere turer ned dit  det er helt sikkert! 

Kan også anbefale å fly med Condor :)

 
Hilsen Kai Hornslien

Pereybereviev nr 8, september 2011

 
 
 
 
 
 
 

Utskriftsvennlig side